Onderzoek Maurice de Hond

MILJOENEN NEDERLANDERS DUPE VAN EIGEN SLORDIGE ADMINISTRATIE

Persbericht

MauricedHLONG

MILJOENEN NEDERLANDERS DUPE VAN EIGEN SLORDIGE ADMINISTRATIE

Sassenheim, 25 oktober 2013

Ruim één derde van de Nederlanders heeft de administratie niet op orde en mist daardoor afloopdata van leveranciers en andere partijen. Hierdoor worden jaarlijks vele huishoudens nodeloos op extra kosten gejaagd. Dit blijkt uit een onderzoek dat werd uitgevoerd door Peil.nl, het bureau van Maurice de Hond, in opdracht van reminder.nl.

Voor dit onderzoek ondervroeg Maurice de Hond zo’n 1500 Nederlanders naar de organisatie van hun administratie. Zo’n negentien procent van hen houdt deze matig bij. Daardoor blijkt hen zeer regelmatig schade te worden berokkend, omdat ze aankoopbonnen kwijt zijn bij een miskoop of bij slechte dienstverlening, of omdat ze een overeenkomst te laat opzeggen. Zo’n tien procent van hen overkomt dat zelfs voortdurend (en vindt dat zéér vervelend). Nog eens zes procent heeft zelfs helemaal geen zicht, hoe vaak en wanneer dat hen is overkomen. Bij iets meer dan vijftien procent van de Nederlanders (16%) is er sprake van een totaal niet-georganiseerde administratie. Bijna zestig procent (57%) heeft twee of meer contracten lopen, die zijn gekoppeld aan een belangrijke opzegtermijn.


Gemiddeld 25 overeenkomsten
Meer dan zestig procent (63%) van de Nederlanders bergt de administratie op in ordners. Twintig procent van hen bewaart deze digitaal. Consumenten hebben gemiddeld zo’n 25 overeenkomsten en garantiebewijzen in huis. MKB-bedrijven zijn in het bezit van zo’n 75 overeenkomsten en bij grotere ondernemingen spreekt men over meer dan 200 contracten. Reminder.nl is een pas opgericht online systeem dat voor bedrijven en consumenten  overeenkomsten, abonnementen en garantiebewijzen beheert. Zodra een belangrijke datum of opzegtermijn nadert, dan stuurt reminder.nl hen automatisch email-alerts. 

__________________________________________________________________________________

Noot voor de pers:   

Voor meer informatie kunt u zich wenden tot: Hein van Dam, Magazines & More, e-mail h.van.dam@magazinesandmore.nl of telefoon 023-5314642.